NK Pitch&Putt voor koppels

Nieuwe kampioenen bij het Nederlands Kampioenschap Pitch&Putt voor koppels!

Remon de Groot & Raymond van IJsselmuide uit Rotterdam hebben afgelopen zaterdag op de Pitch&Putt baan van Multi Fun Bussloo het 13e Nederlands Kampioenschap voor koppels gewonnen. Het toernooi is al jarenlang de grote trekpleister in Pitch&Putt land, waaraan alle landelijke toppers deelnemen. De koppels speelden tweemaal 27 holes Pitch&Putt en deden allerlei verschillende spelvormen aan. De koppels werden daardoor continu op de proef gesteld tijdens dit kampioenschap.

Na de eerste ronde had het toernooi verrassende koplopers. Roel Bolink uit Vaassen en Ynze Elich uit Apeldoorn speelden de ronde van hun leven met een score van 9 onder par. Met twee slagen voorsprong op meerdere koppels gingen zij de finaleronde in. Tijdens de finaleronde werd al heel snel duidelijk dat de Groot en van IJsselmuide sterker waren dan de rest van de deelnemers. Zij bleven birdies (twee slagen) maken op delen van de baan waar anderen het lastiger hadden. Hierdoor liepen zij uit op de concurrentie. Met een fantastische tweede ronde van 15 onder par en een totaal van 22 onder par bleven de Groot en van IJsselmuide Nederlands kampioen. Zij bleven de meervoudig winnaars uit Deventer, Remco Wilderink en Xander van Weeteringen, vijf slagen voor.

NK Koppels

In de mix categorie (dame en heer of twee senioren) werd de titel soeverein gewonnen door Esther de Schiffart en Maurits Rangkouw uit Ede. Na de eerste ronde stonden zij zeven slagen voor op de achtervolgers. Zij wisten dit in de tweede ronde uit te bouwen naar een totaal van tien slagen. De Schiffart en Rangkouw hebben naast hun individuele prijzen ook dit toernooi al meermaals gewonnen en waren dus wederom de sterkste.

De dames categorie werd gewonnen door Nienke Kotterer en Ypie Semplonius uit Koudum. Zij speelden deze dag ontzettend stabiel en er was door geen enkel ander koppel ook maar iets tussen te krijgen. Irma van Dorland en Hedy Timmerman uit Maurik kwamen nog wel eventjes in de buurt, maar toch wisten Kotterer en Semplonius het verschil van vijf slagen vol te houden.
De organisatie kijkt terug op een geslaagd kampioenschap op de normaliter ook voor recreanten geopende Pitch&Putt baan.

Ook voor recreanten

Naast de ruim 200 leden tellende Pitch&Putt club op Bussloo wordt de 27 holes par-3 baan ook vooral gebruikt door recreanten. Gasten die tijdens een teamuitje of een gezellige middag met vrienden of familie genieten op de baan. Er kan gekozen worden tussen 9- 18 of de volledige 27 holes baan. Pitch&Putt kan en mag door iedereen gespeeld worden.

Heb je interesse in een teamuitje of bijvoorbeeld familiedag met Pitch&Putt in het programma? Kijk dan eens tussen onze Combideals voor leuke voorbeeldprogramma’s.