Blog Glowgolf

Blog Glowgolf Het Wilde Westen

Hieronder lees je updates over onze nieuwste activiteit: Glowgolf Het Wilde Westen! Naar verwachting openen we de saloondeuren rond december dit jaar.

Vanaf 22 oktober houdt onze collega Puck je op deze pagina op de hoogte van alle activiteiten rondom de bouw van de nieuwe, spectaculaire Glowgolf area vol western themed props voorzien van blacklight en vele special effects.

Als je voor de opening van Glowgolf Het Wilde Westen langs wilt komen voor andere activiteiten kan dat natuurlijk ook. Zo kan je bij ons terecht voor onder andere: Escape RoomsMinigolf USAPitch&PuttLasergame: The Next Generation en Voetgolf. Bij ons geniet je van meer dan 20 in- en outdoor activiteiten!

Update 22-01-2021:

Vandaag liep ik voor de laatste keer in mijn stageperiode door de Glowgolf ruimte in aanbouw. Overal stonden de western styled huisjes klaar om van glow-in-the-dark airbrush voorzien te worden. Het begint nu echt iets te worden! Alle tussenwanden staan op hun plek waardoor er kamertjes zijn ontstaan. Zo hup je straks van de ene western wereld in de andere. Zo hebben we straks onder andere een slangenkuil en een saloon voor je in de aanbieding. Mijn laatste stageweek is ingegaan en daarbij is dit ook het laatste blog dat ik schrijf. Ik heb heel veel geleerd bij Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo en vond het altijd een groot plezier om de blog over Glowgolf Het Wilde Westen te schrijven. Ik ben benieuwd naar als het straks af is en kom dus zeker nog eens kijken!

Update 14-01-2021:

Deze week is Ilse druk bezig geweest met het installeren van gave neonlampjes in de vulkaan. Later deze week wordt de vulkaan voorzien van Glow In The Dark verf en is het avontuur op hole 1 van Glowgolf Het Wilde Westen compleet. Er verschijnen ook enorme rotsblokken overal deze week. En de decorbouwer is druk bezig geweest met huisjes maken. Ook komen er nog steeds hele vette Glow In The Dark schilderingen op de muren gemaakt. Nog eventjes en dan shinend de Western World je tegemoet!

Update 08-01-2021:

Het Wilde Westen doemt langzaam op in het glow-in-the-dark licht. Deze adelaar met een spanwijdte van 2.10 meter mag hierin natuurlijk niet ontbreken. De roofvogel van hole 7 zorgt gegarandeerd voor een leuk foto moment tussen het spelen door. Niet te vergeten: Voor de Eagles fans onder ons is dit natuurlijk een leuke visuele traktatie. Spread the wings en laat je meevoeren door Het steeds mooier wordende Wilde Westen van Bussloo. De bouw gaat gestaag verder. Door de aangescherpte maatregelen rond om corona hebben we helaas weer te maken met vertraging. Maar we zien graag de zonnige zijde en kijken zeer zeker uit naar de fantastische opening wanneer het kan en mag!

Update 25-12-2020:

Zoals ik jullie drie weken geleden beloofd heb, komt vandaag de uitleg van de 1e baan! Nou daar is hij dan: Baan 1 genaamd de “Vulcano” ligt op zijn plek en geeft een superspannende uitdaging. De Vulcano lijkt een beetje op hole 2 van onze Minigolf USA baan. Er zijn drie holes en de bedoeling is dat de bal in het correcte gat terecht komt. Lukt dat, dan komt de bal op een ander plateau terecht bij het laatste obstakel: De Vulkaan. Lukt het jou om de bal in de vulkaan te krijgen, dan barst de vulkaan uit met een enorme explosie. En is baan 1 afgerond! Helaas kan ik jullie nog niet de hele baan laten zien, daar moeten jullie straks maar voor langs komen!!

Update 17-12-2020:

Herinneren jullie de slang nog die ik jullie een aantal weken geleden liet zien? Hole 3 van Glowgolf Het wilde Westen wordt werkelijk waar spectaculair. De slangenkuil waar onze Glowgolfers zich straks in wanen is een unieke samensmelting van special effects, minigolf en glow-in-the-dark. We kunnen niet wachten tot de hole helemaal af is. Maar hier alvast een foto van wat artwork in de slangenkuil. Durf jij het aan?

Update 10-12-2020:

Slecht nieuws: Helaas kan ik jullie baan 1 deze week nog niet laten zien, maar het goede nieuws is: baan 2 wel! De eyecatcher van deze baan is de glow-in-the-dark looping, welke het glowgolfen écht tot een hoger niveau brengt. Bij deze baan moet de bal dus vanzelfsprekend door de looping, wil je bij de hole komen en punten verdienen. En hoe vet is de glow-in-the-dark-tekening op de achtergrond!? Verder zijn er deze week nog meer baanconstructies op zijn plaats gelegd, en wordt er nog steeds verder geverfd en gedecoreerd. We hebben inmiddels duidelijk dat we de Kerstvakantie niet gaan halen op te openen. Maaarrrr daartegenover staat wel een mooie aanbieding: De Kerstspecial! Hierover later meer!

Update 03-12-2020:

Deze week mogen we dan eindelijk weer in de aanbouw lopen, want de vloer is klaar! We zijn begonnen met het inrichten van de vergaderingsruimte en horeca gelegenheid. De eerste banken en tafels zijn al neergezet. En zoals je op de foto ziet is Ilse de bank aan het opmeten om opnieuw te bekleding. Verder zijn we boven bij in de Glowgolf ruimte nog druk bezig met verven en decoreren. Ook is Peter nog druk bezig met het bouwen van de banen en begint baan 1 al ergens op te lijken. Volgende week ga ik jullie deze baan laten zien!

Update 26-11-2020:

Deze week is Vinnie heel druk bezig. Zoals je ziet is hij prachtige Western themed tekeningen aan het maken op de wanden. En dat gebeurt op een hele bijzondere manier, namelijk met glow-in-the-dark airbrush verf. Een geweldige techniek die Het Wilde Westen straks tot leven doet komen! Verder is de vloer in de aanbouw beneden deze week gestort. Vanaf volgende week kunnen we ook daar bezig met het inrichten.

Update 19-11-2020:

Deze week heeft Peter de eerste wanden geplaatst waardoor de ruimte opgedeeld wordt in aparte secties. En hij heeft ook de eerste banen gepositioneerd. Ook is Anouk klaar met het zwart verven van alle muren. Nu begint het al echt ergens op te lijken. Verder wordt deze week de vloer gestort. En zoals je aan Bas ziet zijn wij in de feeststemming, want.. Er komt een hele scherpe actie aan in het kader van Black Friday. Houd de socials in de gaten!

Update 12-11-2020:

Deze week zijn we druk bezig met de hele ruimte zwart maken. Ook hebben onze creatievelingen de touwen, hoefijzers en saloondeuren voor de Glowgolf in vele glow-in-the-dark kleuren geverfd! De decorbouwer was er deze week voor het eerst. Hij heeft gekeken naar welke kleuren er nog bij moeten en welk item welke kleur krijgt. Verder hebben we een hele leuke actie bedacht: Zet jezelf op de gastenlijst en speel als eerste de Glowgolf Het Wilden Westen! Je krijgt dan ook nog eens 25% korting! Wil jij genieten van deze korting stuur dan nu een berichtje naar info@ppgolf.nl met als onderwerp ‘Gastenlijst Glowgolf’. Je hoort dan als eerste wanneer we open gaan en krijgt meteen de gelegenheid om te reserveren.

Update 05-11-2020:

Deze week is er op de bovenverdieping een doorgang naar de aanbouw gemaakt. Eerst is het raam eruit gehaald en toen is er van het ene gebouw naar het andere een brug gemaakt. Daarna heeft Rene zoals je ziet op de foto, het dak weggezaagd. Dit wordt de uitgang van de nieuw te realiseren Glowgolf. Verder is er bepaalt welke holes er gebouw gaan worden. We werken aan 10 hele gave en spectaculaire Glow in the Dark holes met vele speciale effecten. Dit was het voor deze week, volgende week ben ik er weer met nieuws over de Glowgolf.

Update 29-10-2020:

Vandaag praat ik jullie bij over de elektrische verbindingen naar de Glowgolf. Peter en Ilse hebben de elektriciteitsdraden door het plafond naar boven gelegd. En meteen de verlichting, elektriciteit en ook het brandalarm aangesloten. Nu kunnen we keihard verder werken aan de Glowgolf banen. Volgende week ga ik jullie meer vertellen over de speciaal geselecteerde Glow in de Dark kleuren en items in western thema.

Update 22-10-2020:

Deze week is eindelijk de trap naar de eerste verdieping geplaatst. Ik schrijf eindelijk omdat we niet konden wachten om te beginnen met het bouwen van de Glowgolf. Door de trap kunnen we nu met grote materialen naar boven en echt gaan beginnen aan het parcours. De komende weken hoop ik jullie meer te laten zien van de uitdagende banen. We krijgen maar liefst 10 spectaculaire Glow in de Dark holes in western thema.

Update 14-09-2020:

Waar het pand naar de eindfase van de bouw toe gaat wordt er achter de schermen nog hard gewerkt. Zo is Peter de Man nog volop bezig met de software die gebruikt gaat worden in Glowgolf Het Wilde Westen. Daarnaast is er natuurlijk ook iemand bezig met de bouw van de mechanieken voor de bewegende attributen op de baan. Zo is Uwe Dobberstein bezig met de verschillende voorwerpen zoals bijvoorbeeld een grote slang! Wij kunnen natuurlijk niet wachten tot alles klaar is om te gaan draaien!! Jullie vast ook niet. Tot de volgende update.

Update 07-08-2020:

De nieuwtjes van deze week! Ik ga je deze week bijpraten wat betreft het thema en de decoraties. Zoals je waarschijnlijk al weet is het thema van onze Glowgolf Het Wilde Westen. Dit zal natuurlijk gaan terugkomen in de decoraties en de voorwerpen op en rond de baan. Van levensgrote indianen en cowboys tot glow-in-the-dark cactussen en rotswanden, je waant je helemaal in het Wilde Westen. Ook zijn er bekende Western figuren die terugkomen in onze Glowgolf. De figuren brengen zichzelf steeds weer in een lastig parket. Deze verhaallijn vind je terug in het hele glowgolf parcours. Daarnaast ga ik deze week op bezoek bij Peter de Man. Hij zal gaan zorgen voor de verschillende mechanismen en systemen die gaan terugkomen in onze Glowgolf. Volgende week meer informatie hierover!

Update 31-07-2020

Info-update over de Glowgolf banen! Deze week zijn er weer leuke vorderingen rond Glowgolf Het Wilde Westen! Hieronder een afbeelding van twee banen waar hard aan gewerkt wordt. Als je goed kijkt op de afbeeldingen zie je de werknamen van de banen genoteerd staan. En zo spannend als hun namen zijn, zo spannend wordt het echt! Met een behoorlijke lengte is het sowieso een leuke uitdaging Zo zijn de Glowgolf banen gemiddeld 4 á 5 meter lang. De rest laten we over aan jouw verbeelding. Volgende week weer een update

Update 24-7-2020.

Zelfs nu het drukker wordt, de groepen terugkomen en het terras weer vol raakt wordt er gewoon hard gewerkt aan Glowgolf het Wilde Westen. We kunnen niet wachten met het delen van onze nieuwe spannende, uitdagende én superleuke activiteit met jou te delen. We doen hard ons best om ervoor te zorgen dat het zo snel mogelijk speelklaar is. Deze week is Roy bezig geweest met het uitboren van een pad voor de afvoer. Want…. Er komt waarschijnlijk ook water in een van de banen!! Ook is er deze week weer hard gewerkt aan onze dynamische decoraties, zo heb ik iets gehoord over een grote slang die met zijn bek open en dicht gaat!! Kun jij bedenken wat we daarmee gaan doen?! Volgende week geef ik je natuurlijk weer een update met leuke nieuwtjes!

Update 17-07-2020

In deze periode wordt er vooral achter de schermen gewerkt. Elektronica en mechanieken worden stukje bij beetje afgesteld om de baan zo spectaculair mogelijk te maken.
Er wordt op dit moment ook hard gewerkt aan de frames van de banen. Jullie krijgen vandaag een klein voorproefje van hoe één van de banen eruit komt te zien.
Glowgolf baan 4 is in basis dezelfde baan als nummer 6 van het al bestaande Minigolf USA, welke hieronder op de afbeelding te zien is.
Deze baan wordt ‘A Camel’s Back’ genoemd vanwege de glooiende ondergrond. Dit is een uitdagende baan, maar absoluut niet onmogelijk om in een paar slagen te spelen. Wel zullen er veranderingen in worden gemaakt. De rotsen op de baan verdwijnen en in plaats daarvan komen er Westernstyle obstakels die natuurlijk worden voorzien van Glow-in-the-dark verf. Denk aan een cactus, een totempaal of misschien zelfs een heuse cowboy of indiaan. Volgende week volgt er weer een nieuwe update waarin we je van meer informatie gaan voorzien.

Update 10-07-2020

Deze week is de eerste vracht met materialen voor het plafond geleverd. Er is een begin gemaakt met het plafond van de eerste verdieping zoals te zien op de foto van vandaag. Ook is er deze week weer hard gewerkt aan de banen en gaan wij natuurlijk verder met de decoraties. Zoals je leest zijn we druk bezig druk bezig met de voorbereidingen voor Glowgolf Het Wilde Westen, zelfs nu het steeds wat drukker wordt in deze periode.

Update 06-07-2020:

Er is de afgelopen week weer flink wat werk verzet richting de opening van Glowgolf Het Wilde Westen. Er wordt hard gewerkt aan de holes voor de nieuwe glow-in-the-dark minigolf variant. Zo zijn er voor drie banen al frames gereed om geplaatst te worden. Ook hebben we enkele blacklight verf varianten uitgeprobeerd op verschillende attributen deze week. Zie op de afbeelding het resultaat. Binnenkort meer updates waarin ik één voor één alle holes voor je zal gaan beschrijven. Zo krijg je alvast een beetje een beeld van hoe deze spectaculaire activiteit eruit komt te zien.

Update 26-06-2020:

Deze week zijn de mannen van Tuinbeurs Emmen druk bezig geweest met het plaatsen van de eerste verdieping. Aan het begin van de week was er alleen zicht op een kale vloer. Donderdag begon het al echt op een gebouw te lijken. Er stonden muren met raamkozijnen en de deuren stonden er ook al grotendeels in. Zoals je op de foto’s kan zien is het enorm snel gegaan. Op de vrijdag zijn ze begonnen met het plaatsen van een paar wanden en de steunpilaren.

Updates

We blijven de ontwikkelingen rondom het nieuwe coronavirus en de daarbij horende communicatie e/o vernieuwde richtlijnen vanuit het RIVM nauwlettend volgen. Mochten er wijzigingen plaatsvinden in ons beleid, zullen we jullie uiteraard informeren.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via Facebook MessengerInstagram chat, op telefoonnummer 0571 – 26 12 12 of via e-mail: info@ppgolf.nl