Clubavond Maandag

Onze Clubavond wordt iedere week op maandag gehouden. Elke maandag zijn er zo’n 40/50 leden die de weg naar Bussloo weten te vinden. Jong en oud, goed & minder goed, iedereen speelt op zijn eigen niveau een competitieronde.

Stableford

Doordat deze avond als een stablefordwedstrijd wordt gespeeld heeft iedereen evenveel kans om te winnen. Stableford is een systeem waarbij bij iedereen naar zijn eigen kunnen punten krijgt per hole op basis van je handicap en de par van de baan. Diegene wie op het eind van de avond de meeste punten heeft gehaald wint de avond.

Strokeplay

Ook wordt er op maandag strokeplay gespeeld, strokeplay is een spelvorm waarin iedere slag telt. Dus diegene wie op de avond de beste ronde (laagste score) loopt wint de strokeplay. Echter wordt hier een heel klassement van bijgehouden en aan het eind van het jaar is de grote prijsuitreiking en wordt de winnaar hiervan bekend gemaakt.

Neary

De neary wordt ook veelal gespeeld op de clubavond. De neary (nearest the pin) wordt bijvoorbeeld bij hole 1 neergezet. Aan de neary hangt een meetlint. Diegene die de bal het dichtst bij de vlag slaat wint deze avond de neary.

Birdiekampioenschap

Ook is er een birdiekampioenschap. Je hebt een birdie (1 onder par) geslagen als je de hole in twee slagen hebt gehaald. Aan het einde van het seizoen wint de persoon die de meeste birdies heeft geslagen het birdiekampioenschap.

Uitslagen

Klik hier voor de tussenstand van de maandag clubavond 2024