Zilveren successen

Drie zilveren successen voor Pitch&Putters Bussloo

Bussloo-ers pakken prijzen op Nederlands Kampioenschap Matchplay
Afgelopen zondag was dé doorbraak van Steven Hissink uit Tonden tijdens het NK Matchplay in Doetinchem. Hij is al twaalf jaar op rij intern kampioen van Pitch&Putt Bussloo, maar zijn nationale doorbraak bleef uit. Tot dit weekend.

Zilveren beker met gouden randje

Met 250 leden bij Pitch&Putt Bussloo is Hissink voor zijn clubgenoten een levende legende. Er is veel sterke concurrentie en dus ook druk.

Na drie mooie overwinningen in de poule van het NK Matchplay dit weekend, speelde Hissink tegen Remon de Groot uit Rotterdam. De Groot was één van de gedoodverfde finalisten. Na een verlenging van twee holes wist Hissink de halve finale te bereiken. Daar volgde een makkelijke winst.

In de finale speelde hij tegen twintigvoudig Nederlands Kampioen Rolf Kwant. Na een spannende strijd wist Hissink op hole 17 via chip in gelijk te komen, maar hij verloor helaas de 18e hole van Kwant. Een zilveren beker met een gouden randje stond klaar voor Hissink.

Spannende damesfinale

Bij de dames wist Gillian Quanjer uit Epe naar zilver te grijpen. Quanjer behoort al jaren tot de top van Nederland. Met name met matchplay is ze bijna onklopbaar. Een echte vechter die er bij elke hole vol voor gaat. Quanjer is samen met andere clubgenoten vanuit Pitch&Putt Heerde dit jaar overgestapt naar Pitch&Putt Bussloo. De competities zijn hierdoor veel sterker geworden. Door de herverdeling worden alle spelers in niveau omhoog getrokken. Tegenstander Kim Kuijsters was in de spannende finale van het NK Matchplay dit weekend net te sterk voor Quanjer.

Ook zilver bij Senioren

Bij de senioren wist Deventenaar Berrie Berends de finale te bereiken. Bij de senioren is iedereen favoriet en is het echt de vorm van de dag die het verschil maakt. Berends is al vanaf dag één lid bij Pitch&Putt Bussloo. Hij speelt altijd rustig en gedreven. De finale halen was eigenlijk al een geweldige prestatie. Berends mocht dit weekend spelen tegen veelvoudig kampioen Wichert Droppers. Na een zeer spannende strijd beslist in het voordeel van Wichert. De eerste beker bij een NK voor Berends!

30 oktober NK Koppels op Bussloo

Over twee weken wordt het grootste Pitch&Putt toernooi van Nederland wederom georganiseerd op Bussloo. Dit NK voor koppels is al maanden vol ingeschreven. De komende weken wordt de baan in wedstrijdconditie gebracht. Er doen in totaal 130 deelnemers mee. Steven Hissink en Berrie Berends spelen deze wedstrijd samen en zijn hiermee direct favoriet voor de titel.

Iedereen is op 30 oktober van harte welkom om de beste Pitch&Putters in actie met deze snelle en dynamische sport te bewonderen op Bussloo. Het toernooi begint om 09:30 uur en duurt de gehele dag.